Киян після дослідження води закликали не ходити на пляжі

Політика

Питна вода централізованого водопостачання, що надходить до киян, відповідає усім вимогам. Але у водоймах ситуація гірша.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Києва Сергій Чумак в коментарі Новини.LIVE. Він вказав, що за результатами досліджень у водоймах дещо підвищувалась концентрація марганцю, запах, індекс лактозо позитивної кишкової палички (ЛКП). Підвищення індексу ЛКП пов’язують з підвищеною температурою повітря.

Чумак закликав киян не відвідувати столичні пляжі. Він нагадав про заборону навігації для річкових, малих, спортивних суден, водних мотоциклів та засобів розваг на водних об’єктах у межах міста Києва на час воєнного стану.

«Водойми можуть бути небезпечні з погляду можливого набуття різних захворювань: інфекційних хвороб кишкової групи, дерматитів, алергічних захворювань. Потрапляння такої води у шлунок людини може викликати гострі кишкові інфекції, особливо небезпечні для дітей», – додав Чумак.

Тим часом, пляма забруднення у річці Десна станом на 15 вересня дісталася Київської області, її помітили між селами Літки та Рожни.Раніше ми писали, що Київ моніторить стан води в річках після забруднення, спричиненого росіянами в річці Сейм. Місто щодня проводить аналізи.

Збитки довкіллю у Чернігівській та Сумській областях через забруднення річок Сейм та Десна перевищують 405 мільйонів гривень.

Також нагадаємо, що у російському місті Тьоткіно місцевий цукровий завод скинув нечистоти у річку Сейм, що спричинило забруднення води органічними речовинами.

Станом на 11 вересня, забруднення річки Десна просунулось до села Ладинка Чернігівської області, і найгірші результати проб води фіксувалися в Чернігові.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь