Київрада розповіла, що необхідно для роботи світлофорів під час знеструмлень

Політика

Під’єднання всіх світлофорів у Києві до ліній критичної інфраструктури може зайняти кілька років і потребуватиме значних фінансових ресурсів, від 2 до 4 мільярдів гривень.

Це стало відповіддю Київради на петицію громадян, які закликали забезпечити безперебійну роботу світлофорів під час відключень електроенергії.

Світлофори наразі підключені до третьої категорії електропостачання, яка є найбільш вразливою, і зміна цієї ситуації потребує внесення змін до Державних будівельних норм (ДБН), що виходить за межі компетенції Київради.

Наразі для забезпечення роботи світлофорів під час вимкнення електроенергії в Києві встановлено понад 280 шаф резервного живлення, які можуть підтримувати роботу світлофорів до 24 годин.

Раніше ми писали, що Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за умови відсутності нових важких ударів рф по енергетиці.Також нагадаємо, що ДТЕК готує теплові електростанції, які зазнали значних пошкоджень після обстрілів, до проходження опалювального сезону, використовуючи наразі тільки власні кошти.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь