Київський міський ТЦК витратить понад 5 млн грн. на капремонт їдальні свого збірного пункту

Події України
Київський міський ТЦК

24 Жов, 14:50

Київський міський ТЦК витратить понад 5 млн грн на капітальний ремонт їдальні свого збірного пункту. Про це стало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

У жовтні 2024 року Київський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки опублікував в електронній системі публічних закупівель Prozorro тендер на капітальний ремонт зали їдальні збірного пункту. Заплатити за роботи планували 5 389 124 грн.

Компанія-переможець має виконати 88 видів будівельних робіт. Капітальний ремонт включає:

  • відбивання старого тинькування зі стін та стелі;
  • прокладання нових трубопроводів для водопостачання;
  • встановлення систем вентиляції та освітлення;
  • монтаж нових сталевих опалювальних радіаторів; встановлення нових перегородок.

Роботи мають завершити до 31 грудня 2024 року.

Згідно з тендерною документацією, учасник повинен документально підтвердити наявність досвіду виконання аналогічних ремонтних робіт, а також річний дохід у 2023 році на рівні не менше ніж 90% від очікуваної вартості поточного тендеру. Також серед умов була наявність спеціалістів відповідної кваліфікації, зокрема електрогазозварника, слюсаря-сантехніка та техніка-електрика.

Участь у тендері взяли дві компанії, зокрема ТОВ «ІНСТОК ТРЕЙД» запропонувало виконати роботи за 5,38 млн грн, а ТОВ «БК БУД ПЛЮС» – за 5,05 млн грн. Тож остання компанія стала переможцем завдяки більш вигідній ціновій пропозиції.

За даними YouControl, ТОВ «БК БУД ПЛЮС» на будівельному ринку зовсім молоде, зареєстроване у 2020 році. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал – 50 000 грн. Власником та головним і єдиним бенефіціаром компанії є Ярослав Левченко.

З 2020 ТОВ «БК БУД ПЛЮС» брало участь у 10 закупівлях на загальну суму 20.05 млн грн. Більшість тендерів були дрібними, а тому договори укладалися напряму, без аукціону. Єдині відкриті торги, окрім цих, в яких компанія брала участь, – це ще один ремонт їдальні ТЦК на 13,8 млн грн. Ця закупівля викликала чималий резонанс серед громадськості через недоцільне використання державних коштів на ремонт під час війни.

За даними фінансової звітності на платформі «Опендатабот» видно, що за 2023 рік компанія мала 1 017 400 чистого доходу і всього 21 працівника. А тому, враховуючи кількість послуг, які прописані у договорі, стає незрозумілим, як ТОВ «БК БУД ПЛЮС» має встигнути виконати дані види робіт.

Читайте також: На Київщині курсуватиме модернізований інклюзивний приміський поїзд

Фото: Київщина 24/7, Prozorro.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.

Залишити відповідь