L&G може повернутися до ТОП-100 світу: інтерв’ю з капітаном української кіберспортивної команди

Політика

Українська кіберспортивна команда з CS2 L&G вирвалася у playoff престижного турніру ESEA League Advanced. Далі колектив очікує багато захоплюючих матчів та сильних опонентів, завдяки яким “леви” зможуть зробити стрибок у рейтингу HLTV, а у перспективі – вийти на major. Про плани L&G, цікаві змагання та суперників, а також стан українського кіберспорту в інтерв’ю UA.NEWS розповів капітан L&G Кирил “marat2k” Самсонюк.

L&G сьогодні займає 194 позицію у рейтингу HLTV. Чи є шанси вирватися у ТОП-100, коли це може статися, і що для цього потрібно зробити?

Кирил Самсонюк: У нашої команди зараз розпочинається дуже багато турнірів. Зокрема United 21, на якому потенційно можна вийти на HLTV. Також стартує ESEA Advanced, де ми матимемо перший HLTV матч за три-чотири місяці.

У перспективі може бути багато змагань, на яких ми з радістю та великим задоволенням зможемо підняти нашу позицію у світовому рейтингу. І шанси у нас хороші, бо таких матчів має бути дуже багато.Щоб вирости в рейтингу нам потрібна лише можливість, а вона скоро буде, тож сподіваємося тільки на краще!

L&G запросили на United21 Season 19. Чого очікуєте від цього турніру? Хто ще з українських команд гратиме там? Чи будуть там ваші колишні опоненти? Чи відомі вже перші суперники?

Кирил Самсонюк: United21 – чудовий турнір, від якого ми чекаємо на найкращий Counter-Strike!

Вже знаємо своїх опонентів перша гра буде 2 вересня проти команди UNITY. Подивимося, як змінилися хлопці з нашої останньої зустрічі.

З українських команд на United21 гратиме ще Kona, а також Na’Vi Junior.

Загалом у турнірі буде дуже багато екс-опонентів та достатньо команд із рейтингу топ-100. Всі вони можуть показати цікаву гру, і з кожним супротивником буде цікаво поборотися.

Як просувається команда у турнірі ESEA Advanced League Season 50? Чи дійдете ви до плей-офф? Які суперники вам найбільше запам’яталися? Чого чекати після виходу до плей-офф?

Кирил Самсонюк: ESEA Advanced виявився для нас дуже цікавим переваленим каменем, у якому ми показали досить гарну гру. У нас були як перемоги, так і поразки. Але ми активно проводимо роботу над помилками.

L&G вже вирвалася у плей-офф і 3 вересня пройде наша перша гра.

Найбільше запам’яталася команда Endpoint, з якою ми зіграли дуже цікавий матч. Він був для нас найважливішим, бо в ньому наважувалася вся наша доля!

Також цікавим суперником була команда 500 eSports – наш другий матч у ESEA Advanced, під час якого ми вперше зіграли карту Dust2, яка виявилася дуже результативною для нас!

У плей-офф ESEA Advanced ми чекаємо лише на перемоги! Ми покажемо свою найкращу гру!

Як охарактеризуєте для команди поточний сезон? Які були помилки, що хотілося б виправити? А в яких моментах ви були дуже задоволені собою та командою?

Кирил Самсонюк: Наша гра дуже імпрувнулася з новим кором, і це було сильно помітно. Але, на жаль, у нас відбувся невеликий загальний спад – це не залежало від нас. І ми були змушені зробити тижневу перерву.

Але після паузи ми одразу набрали форму – це було якраз перед першими іграми ESEA Advanced. І зараз ми впевнено мчимо до нашої найкращої форми.

На жаль, ми не збудували свою найліпшу форму до середини сезону. Але ми постараємося її набрати протягом наступних турнірів, щоб до нових змагань показати всю міць нашого кору!

Ми задоволені собою загалом. Після кожної перемоги та поразки L&G намагається робити висновки та вчитися на помилках. У всьому знаходимо лише позитив, щоб не зупинятися та розвиватися.

Деякий час тому до команди повернувся Malkiss, як оціните якість гри та командну синергію після заміни снайпера?

Кирил Самсонюк: Malkiss здався мені чудовим ще з перших ігор разом! Ми з ним знайомі 7 років, але, на жаль, до цього моменту мені не вдалося жодного разу пограти з ним в одному колективі.

А тепер ця нагода з’явилася. Malkiss мені дуже імпонує як людина та як гравець, снайпер. Поки що він показує лише найкращі свої якості – і це дуже допомагає команді у багатьох моментах.

Чого чекати фанам L&G від команди найближчим часом? У яких ще турнірах братимете участь?

Кирил Самсонюк: Найближчим часом ми матимемо ще кілька турнірів від українських операторів, але так загадувати не будемо…

Зараз потрібно показати максимально добрий результат – від нього залежатиме скільки турнірів у нас буде далі.

Чи має команда перспективи вийти на major? Що для цього потрібно?

Кирил Самсонюк: У команди дуже великі перспективи. Але вони сильно залежать від стелі, яку ми самі собі зараз поставили. І нам потрібно цю стелю пробити. Чим швидше ми це зробимо, тим більш відкрито ми зможемо говорити про вихід на мажор, потрапляння у Valve рейтинг топ-48, топ-32 та подібні речі.

Зараз перед нами стоять дуже різноманітні цілі з прокачування індивідуальної та командної гри. І після цього ми вже зможемо поговорити про те, як будемо йти до заповітного мажора.

Як охарактеризуєте український кіберспорт сьогодні? Наскільки індустрія розвинулася з того моменту, як ви стали професійним кіберспортсменом?

Кирил Самсонюк: Український кіберспорт є одним із найцікавіших! У нас цікава внутрянка та особливий шлях.

Порівняно з деякими іншими регіонами світу, атмосфера українського кіберспорту набагато цікавіша, адже вона більш напружена.

Коли я розпочинав свій шлях у кіберспорті, вже тоді виступало дуже багато конкуруючих колективів. Було дуже цікаво постійно перебивати їх за результатами.

На сьогодні український кіберспорт почувається як ніколи добре, я сподіваюся, що він тільки розвиватиметься!

Залишити відповідь