Латвія знову передасть Україні конфісковані за п’яне водіння автомобілі

Політика, Світ

У  вівторок, 27 серпня, уряд Латвії прийняв рішення безоплатно передати Україні ще 20 транспортних засобів, які були конфісковані у п’яних водіїв.

Про це повідомляє видання Delfi.

Автомобілі призначені для військових частин Національної гвардії України, військових частин Міноборони України, мультидисциплінарної лікарні міста Долинська Калуського району Івано-Франківської області, центру первинної охорони здоров’я села Писочин Харківської області, військового управління села Виноградове Херсонської області, регіональної адміністрації Мужківка Херсонської області, виконавчого комітету Грушівської сільської ради Дніпропетровської області, військової ради села Малиновського та села Китайгородського Хмельницької області.

Загальна ринкова вартість 20 транспортних засобів, що передадуть Україні, попередньо становить €117 640.

У Латвії за керування автомобілем у п’яному вигляді, якщо концентрація алкоголю в організмі перевищує 1,5 проміле, передбачена кримінальна відповідальність. Крім штрафу, транспортний засіб конфіскують, якщо він належить порушнику.Крім того, Латвія підготувала найбільшу партію безпілотників від місцевих виробників для відправки в Україну.

А нещодавно Україна та Латвія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо кібербезпеки. Документ створить юридичні рамки для співробітництва та забезпечить використання технічних й людських ресурсів у цій сфері.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь