Лавров цинічно заявив, що рф ніколи не хотіла чужих земель

Політика, Світ

Глава МЗС росії Сергій Лавров заявив, що рф нібито ніколи не прагнула заволодіти чужими територіями, а лише турбувалася про права людей, зокрема тих, які належать до так званого «русского мира».

Він стверджував, що росія хотіла, щоб до цих людей ставилися по-людськи, відповідно до норм міжнародного права. Рашист Лавров також висловив критику на адресу мирної формули президента України Володимира Зеленського, зазначивши, що вона акцентує увагу на територіальній цілісності України, тоді як, на думку Лаврова, міжнародне право також вимагає поваги до прав людини.

Лавров також повторив звинувачення щодо якихось видуманих «неонацистів» у Києві після подій 2014 року, стверджуючи, що вони не представляли інтереси східної частини України, включаючи Крим і так звану «Новоросію». Він вважає, що корінь війни в Україні полягає в «порушенні» прав людини, що, за його словами, є основою міжнародного права та Статуту ООН.

Це твердження є частиною офіційної риторики рф, яка виправдовує агресію проти України під виглядом нібито захисту прав російськомовних громадян.

Раніше ми писали, що лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрівся з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере. Китайський лідер закликав створити умови для політичного врегулювання війни в Україні.Також нагадаємо, що радник з національної безпеки прем’єр-міністра Індії Аджит Довал відвідає Москву з 10 по 11 вересня для участі у зустрічі представників країн БРІКС, які займаються питаннями безпеки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь