Lexus за вдвічі меншу суму, орендована квартира в Києві та подарунки: що знайшли у декларації про одну з головних спеціалісток Касаційного господарського суду

Політика

В попередніх матеріалах UA.NEWS розповідали, що НАЗК розпочали перевірку низки українських посадовців та начальників. UA.NEWS натомістьшукатиме інформацію з відкритих джерел. Цього разу розповімо про Тетяну Василівну Воляновську, яка наразі є головним спеціалістом відділу забезпечення діяльності голови та заступника голови суду секретаріату Касаційного господарського суду. 

Держслужбовиця виховує доньку Катерину Євгенівну Воляновську. 

То чим володіє Тетяна Василівна? 

Майно

Згідно з останньою поданою декларацію, жінка має лише земельну ділянку в селі Гайове на Київщині. Площа ділянки – 1501 м2. Придбала її 30 травня 2000 року. Вартість не вказана. Квартиру в Києві держслужбовиця орендує. Житло площею 69,96 м2. Оренда здійснюється з 14 червня 1996 року. Вартість також не вказана.  Квартирою володіє Людмила Петрівна Моргун. 

Транспорт

16 грудня 2023 року Тетяна Василівна купила автомобіль LEXUS NX 300H 2018 року випуску. Вартість за автівку вказала 500 000 грн. За курсом долара того дня це 13 422 $. 
Давайте ж перевіримо ці дані. На сайті Auto.RIA знаходимо схожі моделі та бачимо таке: 

Найдешевше авто коштує в майже два рази дорожче, ніж сума в документі.

Доходи 

За 2023 рік Тетяна Василівна заробила:

  • 653 666 грн заробітної плати на основному місці роботи,
  • 606 грн процентів від Ощадбанку

Її донька отримала 1 107 грн бонусу від Універсал Банку та 72 000 грн допомоги від батька – Євгена Вікторовича Воляновського. До слова, Євген Вікторович є керівником ТОВ “ЛОГІСТИЧНИЙ КОМПЛЕКС “КОНТИНЕНТ”. Компанія спеціалізується на вантажному автомобільному транспорті, технічному обслуговуванні вантажівок та транспортному обробленню вантажів. Компанія знаходиться в Києві і має статутний капітал у розмірі 10 000 грн. 

Дещо цікаве у доходах держслужбовиці знайшли UA.NEWS. Та ж сама Людмила Петрівна Моргун, у якої жінка орендує квартиру, подарувала їй 500 000 грн. За що саме був зроблений подарунок, інформації немає. Так само нічого не відомо у відкритих джерелах про Людмилу Петрівну.

Заощадження

Цього у Тетяни Василівни достатньо:

  • Готівка: 75 000 грн, 12 000 $, 1 000 EUR.
  • Рахунок в Райффайзен Банку: 49 006 грн, 1 559 $, 97 грн. 
  • Рахунок в Ощадбанку: 5 517 $.
  • Рахунок в Приватбанку: 806 грн.

Рахунки

Жінка володіє по одному рахунку в Приватбанку, Ощадбанку та Райффайзен Банку. Донька має  також по одному рахунку в Ощадбанку, Райффайзен Банку, Приватбанку, Універсал Банку. 

Цікаве

12 грудня 2023 року, за 4 дні до придбання автомобіля, Тетяна Василівна подарувала транспортний засіб. Про тип, ціну та нового власника в декларації нічого не вказано.

Так багато питань, але так мало відповідей. Можливо, відповіді ми отримаємо після перевірки НАЗК. А поки чекаємо. 

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь