Лідера шведських ультраправих критикують за компрометуючі «бандитські» зв’язки

Політика, Світ

Лідер ультраправих «Шведських демократів» Їммі Окессон опинився під вогнем критики після того, як розслідування ЗМІ показало, що він нібито був знайомий з президентом мотоклубу, пов’язаного з організованою злочинністю.

Про це повідомляє Euractiv.

Окессон стверджує, що він був лише «поверхнево знайомий» з лідером мотоклубу Comanches Робертом Хедарвом, незважаючи на те, що запросив його на своє весілля на початку цього місяця, що викликало критику як з боку опозиції, так і з боку керівної правоцентристської коаліції.

Хоча Окессон стверджував, що не знав про зв’язки Хедарва зі злочинними угрупованнями, ця новина викликала негативну реакцію з боку провідних правоцентристських політиків, включаючи прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона, який наголосив на необхідності для лідерів стежити за тим, з ким вони пов’язують свої стосунки.

«Окессон сам пояснив, як так сталося, що ця людина була на його весіллі. Якщо у вас є ще питання, ви можете задати їх йому», – заявила в понеділок речниця прем’єр-міністра Крістерссона Ханна Стрьомберг.Дуглас Тор, голова молодіжного крила Поміркованої партії, сказав, що для Окессон було «вкрай нерозумно» зустрічатися з лідером злочинного мотоциклетного угруповання.

Ця новина свідчить про нову напруженість у відносинах між ультраправими «Шведськими демократами» (другою за величиною партією в країні) і керівною правоцентристською коаліцією.

Незважаючи на аргументи Окессона, шведська газета Aftonbladet стверджує, що Хедарв і лідер «Шведських демократів» насправді були знайомі щонайменше з 2016 року, за багато років до того, як Хедарв став президентом клубу Comanches.

Байкерське угруповання Comanches є відносно новим у Швеції, але раніше було відоме в Данії, де конфліктувало з іншими бандами.

Кілька членів банди були засуджені за злочини, пов’язані з наркотиками та зброєю, а звіт шведської дослідницької компанії Acta Publica попереджав про тісні зв’язки між Хедарвом і кількома членами шведського парламенту.

Сам Хедарв був засуджений за різні порушення правил дорожнього руху та фінансові злочини, а також має зв’язок з бандою мотоциклістів Bandidos.

Читайте також:

У Стокгольмі під час санкціонованої акції біля посольства Іраку двоє чоловіків розтоптали Коран, після чого спробували його підпалити.

Поліція Швеції дала дозвіл на здійснення другої акції зі спалення священної книги мусульман – Корану – в середу в центрі південного міста Гельсінгборг.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь