Linkiesta спільно з Pen Ukraine запускає видавничий проєкт української та італійської літератури Vika

Політика

Італійський медіахолдинг Linkiesta оголосив про запуск із початку 2025 року спільного з Pen Ukraine видавничого дому української та італійської літератури Vika, названого в пам’ять про загиблу письменницю Вікторію Амеліну.

«Редакційний проєкт Vika стартує з початку 2025 року, нова серія у співпраці з Pen Ukraine познайомить італійців із класичною та сучасною українською літературою, та українців із італійською літературою, з особливою увагою до української діаспори в Європейському Союзі. Проєкт буде офіційно презентовано під час церемонії присвоєння імен Вікторії Амеліної бібліотеці Європейського парламенту в Брюсселі», – повідомляється на сайті Linkiesta.

Як повідомляє Pen Ukraine, протягом наступних трьох років заплановано видати переклади 11 класичних українських творів, зокрема, Валер’яна Підмогильного, Домонтовича, Лесі Українки та дві поетичні антології. Крім того, видавництво працюватиме з перекладами сучасної італійської прози українською – ці видання будуть розповсюджені в межах програми ПЕН «Незламні бібліотеки».

Linkiesta створена 2011 року як незалежна італійська інтернет-газета журналістських розслідувань. Правила управління не дозволяють будь-якій особі володіти більш ніж 5% акціонерного капіталу. За результатами 2023 року загальний оборот EUR2,140 млн.

Читайте також:Переможцем премії імені Шолом-Алейхема цьогоріч став письменник Олексій Нікітін з романом «Бат-Амі».

Лауреатом премії імені Леся Курбаса у 2024 році став режисер Артем Вусик за постановку «Веселка на Салтівці».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь