Лукашенко пояснив, чим обернеться участь військ КНДР у війні проти України

Політика, Світ

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко не вірить у залучення володимиром путіним військових Північної Кореї для посилення армії рф. На його думку, НАТО відповість на такий крок введенням своїх військ в Україну.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Відповідаючи на запитання ВВС, диктатор назвав «нісенітницею» інформацію про наміри північнокорейських військових взяти участь у війні з російськими військами проти України. На його думку, путін «ніколи не буде намагатися переконати» іншу державу залучити свою армію до війни росії в Україні. А розгортання збройних сил будь-якої держави, зокрема Білорусі, на лінії фронту в Україні, за його словами, було б «кроком до ескалації» війни.

Лукашенко підкреслив, що якщо «ми» (білоруси) будемо втягнуті у війну, це буде «шлях до ескалації», та що НАТО розгорне війська в Україні у відповідь на втручання іншої країни. Він вкотре заперечив причетність його країни до повномасштабного вторгнення росії в Україну, що почалося частково з території Білорусі.

В інтерв’ю російському телеканалу «Россия 1» 23 жовтня Лукашенко заявив, що не вважає, що російському керівництву або військовим потрібні північнокорейські війська, адже на фронті достатньо російських сил і Кремль має суттєві мобілізаційні ресурси.На думку білоруського лідера, Москва розуміє, що залучення північнокорейських військ до війни було б «небажаним для росії» та що Захід відповість на це відправкою військ НАТО в Україну.

«Прокремлівське інформагентство ТАСС не публікувало меседжі Лукашенка про те, що використання північнокорейських сил у війні проти України не відповідає інтересам hосії. Агентство лише оприлюднило заяву диктатора, що НАТО розгорне війська в Україні у відповідь на участь у війні військових КНДР», – йдеться у звіті ISW.

Раніше ми писали, що перші підрозділи північнокорейських військових, які пройшли підготовку на східних російських полігонах, вже прибули до зони бойових дій.

Також нагадаємо, що у Північній Кореї режим Кім Чен Ина ізолював родини військових та офіцерів, яких відправили до росії. Про це повідомив депутат Національної асамблеї Південної Кореї Лі Сон Квей.

Європейський Союз висловив серйозну стурбованість інформацією про присутність військ Північної Кореї в росії, які проходять навчання і можуть бути залучені до участі в російському вторгненні в Україну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь