Лукашенко зустрівся з донецьким гауляйтером

Політика

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко зустрівся з ватажком «ДНР» Денисом Пушиліним та заявив про готовність розвивати співпрацю з окупованим Росією регіоном.

Про це повідомила пресслужба Лукашенка.

Він заявив, що Білорусь та регіон співпрацюють вже давно, а тому зараз Лукашенко готовий розвивати ці відносини й надалі.

«Що стосується Білорусі, то у складі України ми завжди співпрацювали з Донецькою областю. І, природно, у ці складні, важкі часи відтоді (вже 10 років) ми не відмовлялися від цього співробітництва, готові продовжувати й нині. Тим паче що певні напрацювання є, базу створено», – заявив він.

Окрім цього, він зазначив, що готовий співпрацювати з Україною на тих самих засадах, що і з «ДНР». Нагадаємо, що після вторгнення російських військ у Київську область через територію Білорусі офіційна Україна не веде жодної справи з режимом Лукашенко.Два дні тому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нібито досягнув домовленостей з українською стороною про те, щоб не розголошувати у ЗМІ факти зальотів безпілотників на територію Білорусі.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Білорусь продовжує бути джерелом ризиків для Європи і що Литва буде вимагати посилення санкцій проти Мінська на рівні з росією.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь