Лише одна маніпуляція і котлети перетворюються на найсмачніші, і супер соковиті котлети.
До речі, це не обов’язково тільки для котлет саме за цим рецептом, Ви можете зробити їх за своїм улюбленим рецептом, або навіть приготувати магазинні котлети, і Ви побачите наскільки ваші котлети стануть смачнішими.
Інгредієнти:
- Фарш – 1,5 кг
- панірувальні сухарі – 150г
- вода – 300мл
- сіль – 2ч.л.
- чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Сьогодні у нас 1,5 кг м’яса, перекрутимо на м’ясорубці, відразу перекрутимо 3-4 цибулини та часник 4-5 зубчиків. Ми ще додаємо в котлети сухарі, готуємо їх самі.
Нарізаємо батон, кладемо на лист і сушимо в духовці. Потім подрібнюємо блендером. 150 грам панірувальних сухарів заливаємо водою приблизно 300 мл і додаємо сухарі до фаршу. Додаюємо солі 2 ч.л без гірки, чорний перець і перемішуємо, більше у фарш нічого не додаємо, якщо фарш виходить занадто щільний, то можна додати трохи води, сьогодні нам не знадобилося. Формуємо котлети, ми формужємо зазвичай по 90 грам.
У нас вийшло сьогодні 30 котлет, ми половину прибрали в морозильну камеру, а половину готуватимемо. Беремо сковороду, наливаємо олію, і як завжди обсмажуємо котлети з двох сторін на середньому вогні.
Тепер беремо форму для випічки, кладемо в неї котлети, зверху кладемо вершкове масло грам 40-50, закриваємо фольгою і ставимо в духовку нудитися при 160 градусах хвилин 35-40. За цей час котлети пропаряться, насититься вершковим маслом і стануть м’якими, ніжними та дуже смачними.
До речі, якщо рідину, що утворилася з котлет, злити та додати зубчик часнику, що ми зазвичай робимо, вийде дуже смачний соус до котлеток.
Подаємо котлети полив соусом з часником та картопляним пюре. Соковито, ніжно та смачно.