Литовські прикордонники змусили російських провідників стирати з вагона путінську свастику

Політика, Світ

Литовські прикордонники відмовлялись пропускати вагони транзитного поїзду Москва – Калінінград, на яких були намальовані літера Z, а також інші непотребства.

Інформацію від прикордонної служби Литви наводить Delfi.

 

Як зазначили литовські прикордонники, минулого тижня на КПП у Кені прибув транзитний поїзд Москва – Калінінград.

На одному з вагонів прикордонники помітили нанесений чорною фарбою символ російської армії Z і напис ZOV. На іншому вагоні був напис: «Вильнюс – город россии».Персонал поїзда не міг пояснити, звідки взялися ці написи, додали прикордонники.

Співробітники литовського прикордонного відомства зазначили, що якщо написи не приберуть, то пасажирам доведеться пересісти в інші вагони, а вагони з написами відчеплять і на територію Литви не пропустять.

Начальник поїзда зі своїми підлеглими під наглядом прикордонників стерли написи і букви за допомогою піску.

Після всіх перевірок поїзд продовжив свій шлях за встановленим маршрутом.

У Литві демонстрація символів війни рф в Україні, таких як літери Z і V, а також георгіївська стрічка, заборонена. Порушникам загрожує адміністративна відповідальність і штраф.

Це далеко не перший такий випадок. У липні 2022 литовські митники зупинили на кордоні товарняк із добривами, у якому відразу 5 цистерн були промарковані буквою Z.

Також на литовському прикордонному пункті відчепили від поїзда в напрямку Калінінградської області вагон з маркуванням «Z».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь