Литва підготує загальнонаціональний план евакуації через війну в Україні

Політика, Світ

На початку жовтня Литва підготує загальнонаціональний план масової евакуації. Причиною стала війна рф проти України.

Про це на пресконференції повідомила міністерка внутрішніх справ країни Агне Білотайте, передає LRT.

Міністерка нагадала про війну в Україні та наголосила, що Литва стикається з кібератаками й перебуває «на передовій конфлікту». Це робить ще актуальнішим питання захисту населення.

«Цивільний захист зараз важливий як ніколи. Ми відчуваємо гібридні атаки та дезінформацію, і диверсії стали частиною нашої реальності. Хоча місцеві органи влади мають свої плани евакуації, необхідний план на національному рівні», — зазначила Білотайте.

Для посилення цивільного захисту недостатньо дій лише Литви, країна буде співпрацювати з іншими балтійськими країнами та звертатися за фінансовою підтримкою ЄС, додала міністерка.«Ми повинні координувати наші зусилля на регіональному та європейському рівні. Це дорого, але важливо об’єднати наші можливості та отримати підтримку від ЄС. Ми закликаємо провести оцінку ризиків, щоб краще зрозуміти загрози й посилити заходи захисту населення», — сказала вона.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що російські безпілотники падають на території країн – членів НАТО через їхню бездіяльність.

Також нагадаємо, що Міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав Захід активніше підтримувати Україну, зокрема, використовуючи свою ППО для збиття російських ракет і дронів над територією України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь