М’ясна підлива: м’ясо стає настільки м’яким, що легко розпадається на волокна від натискання вилкою.
М’ясна підлива: м’ясо стає настільки м’яким, що легко розпадається на волокна від натискання вилкою.
М’ясна підлива: м’ясо стає настільки м’яким, що легко розпадається на волокна від натискання вилкою.
У мене чимало рецептів м’яса з підливою, але цей метод приготування робить його особливо ніжним. Обов’язково спробуйте!
Як приготувати:
Наріжте м’ясо кубиками, як для гуляшу (у цьому рецепті використано 700 г свинини). Цибулю ріжте чверть кільцями, а моркву — соломкою.
Розігрійте сковороду з олією і обсмажте м’ясо до випаровування рідини та утворення рум’яної скоринки. Потім перекладіть його у каструлю або скороварку.
На тій самій сковороді обсмажте цибулю, додайте моркву і тушкуйте ще кілька хвилин. Перекладіть овочі до м’яса.
Часник наріжте і додайте до м’яса. Приправте сіллю за смаком, додайте трохи червоної солодкої паприки (за бажанням) і 2 ст. ложки томатної пасти. Тушкуйте ще 2 хвилини, поки паста трохи не підрум’яниться.
Влийте 1 літр води, накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 35-40 хвилин.
Змішайте в окремій ємності 2-3 ст. ложки сметани з 1 ст. ложкою борошна до однорідної маси. Після варіння додайте цю суміш у м’ясо, добре перемішайте і, за бажанням, додайте лавровий лист. Дайте підливі покипіти ще 2 хвилини.
Подавайте з гарніром, наприклад, макаронами. М’ясо буде надзвичайно ніжним і легко розділятиметься вилкою. Смачного!
Інгредієнти:
– 700 г м’яса (свинина або яловичина)
– 4 цибулини
– 1 морква
– 3 зубчики часнику
– 1 лавровий лист
– 2 ст. ложки томатної пасти
– 1 літр води
– 1 ст. ложка борошна
– 2-3 ст. ложки сметани