М’ясо в картоплі: хоч на обід, хоч на святковий стіл. У моїй родині його обожнюють…неймовірний смак

Події України

Сьогодні хочу поділитися з вами дивовижним рецептом м’яса, загорнутого в картоплю. Ця страва завойовує моє серце дедалі більше з кожним приготуванням. Вона ідеально підійде для повсякденного обіду, так і для урочистого застілля. Гостям обов’язково сподобається, а соус, який виходить у процесі, просто чудовий.

Покроковий рецепт приготування страви:

Для цього беремо 700 г м’яса філе. Підійде куряча грудка, індичка або, як сьогодні, свинина. Нарізаємо м’ясо на шматки, розміром із класичну котлету, і акуратно відбиваємо. Якщо немає спеціального молотка для відбивання, підійде зворотний бік кухонного ножа.

Посолити і поперчити м’ясо з обох боків і відставимо вбік. Далі беремо свіжу картоплю, очищаємо її (вагою приблизно 600 г) і натираємо на великій тертці разом з однією цибулею.

У миску з картоплею додаємо 2 яйця, часник, пропущений через прес, 2 столові ложки сметани, 3 столові ложки борошна, сіль і чорний перець, потім все ретельно перемішуємо.

Обмочуємо кожен шматочок м’яса в картопляну суміш з обох боків.

Потім розігріваємо сковороду, наливаємо туди олію і обсмажуємо м’ясо в картопляній «шубі» під кришкою до утворення золотистої скоринки з обох боків. Повторюємо процес із усім м’ясом.

Перекладаємо м’ясо в лист (у мого внутрішні розміри 31 на 23 см), заливаємо зверху 200-300 мл сметани або вершків (у мене домашня сметана). Ставимо в розігріту духовку і запікаємо 15-20 хвилин.

М’ясо виходить неймовірно ніжним та соковитим, а у поєднанні з картоплею це просто божественно.

Подавати страву можна з додаванням свіжих овочів чи легкого салату.

Ось що нам знадобиться:

  • м’ясо філе – 700 г.
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний перець – за смаком
  • сметана або вершки – 200-300 г.

Для картопляного кляру:

  • картопля – 600 г.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 2 ст.л. (або майонез)
  • борошно – 3 ст.л.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2-3 зуб.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний перець – за смаком
  • зелень кропу – за смаком

Залишити відповідь