МАГАТЕ розширило моніторингову місію в Україні

Політика

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) розширює представництво своїх моніторингових місій в Україні на об’єкти інфраструктури, які впливають на безпеку АЕС.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.

Там поінформували, що експерти МАГАТЕ вже відвідали одну з електричних підстанцій, яка безпосередньо впливає на безпеку та стабільність роботи АЕС. Ця підстанція нещодавно отримала пошкодження внаслідок масованого ракетного обстрілу цивільної інфраструктури російськими агресорами.

Експерти МАГАТЕ разом із представниками Енергоатому, Укренерго та Держатомрегулювання оглянули об’єкт та задокументували пошкодження.

Цим візитом розпочалася практична реалізація домовленостей, досягнутих під час зустрічі президента України Володимира Зеленського та генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, зауважили в Енергоатомі.Нагадаємо, цього місяця генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі відвідав Київ.

Після низки зустрічей та переговорів Гроссі вирушив на Запорізьку АЕС, наразі окуповану російськими військами. За підсумками цієї поїздки він повідомив, що пошкоджену росіянами градирню ЗАЕС після звільнення станції доведеться знести, адже використовувати її вже не можна.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь