Макрон встановив антирекорд непопулярності серед французів

Політика, Світ

Президент Франції Емманюель Макрон б’є рекорди непопулярності, яких він не досягав з моменту вступу на посаду у 2017 році.

Про це свідчить опитування Odoxa-Mascaret, дані якого наводить BFMTV.

75% опитаних вважають, що Макрон не є хорошим президентом. Це є абсолютним рекордом його непопулярності.

Востаннє рекорд непопулярності Макрона – 72% невдоволених – був зафіксований у грудні 2018 року під час протестів «жовтих жилетів».

Серед причин антирекорду – поразка його партії на європейських виборах, рішення розпустити парламент, зволікання з пошуком прем’єр-міністра, різке погіршення стану державних фінансів, прискорення інфляції.За два з половиною роки до закінчення свого терміну попередник Макрона Франсуа Олланд мав не кращу позицію серед французів (76% вважали його поганим президентом).

Марін Ле Пен, лідерка ультраправої французької партії Національне об’єднання, закликала президента Емманюеля Макрона провести референдуми з ключових для французів питань, таких як імміграція, охорона здоров’я та безпека.

Раніше ми писали, що понад 100 000 тис. людей вийшли на протести у Франції проти призначення правоцентристського політика Мішеля Барньє новим прем’єр-міністром.

Також нагадаємо, що Мішель Барньє, досвідчений політик із правоцентристської партії Les Républicains, став новим прем’єр-міністром Франції після відставки Габріеля Атталя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь