Мариновані сливи з часником. Такої смакоти ви ще не куштували.
У сезон слив можна не лише закривати джеми, варення і компоти, але й приготувати чудову закуску зі слив та часнику. Така закуска дуже актуальна в зимовий період і довго не затримується на жодному столі.
Ось що нам знадобиться:
Слива без кісточок – 1000 грам;
Листя лавра – 2 шт.;
Гвоздика – 4 шт.;
Цукор – 240 грам;
Сіль – 1,5 чайної ложки;
Питна вода – 750 мл.;
Часник – 2 головки;
Перець запашний – 4 горошини;
Оцет – 75 мл.
Покроковий рецепт приготування страви:
Розріжте чисті сливи, щоб витягти кісточку. Розділяти їх навпіл не треба.
В отвір потрібно покласти нарізаний пластинками часник.
Складіть сливи у стерильні банки.
Закип’ятіть розсіл, але без оцту і залийте сливи в банках. Прикрийте їх кришками і відставте на 6 годин.
Після злийте маринад, додайте оцет, проваріть три хвилини після закипання і залийте банки. Смачного