Маринований бурячок на зиму. Смачний і дуже оригінальний салатик. Ми баночку з’їдаємо миттєво. І до супу, і до картоплі, і на святковий стіл
Цей рецепт маринованого бурячка – справжня знахідка для мене. Взимку ми з’їдаємо його найпершим. Він мене дуже виручає. Він виходить смачним та пікантним за рахунок маринаду. Без перебільшення, оригінальна, хоч і проста страва. Повірте, всі ваші рідні та друзі дивуватимуться, що бурячок може бути таким смачним.
Пише Мій Світ
Складові:
- 3 кг буряка;
- 2 шт цибулини;
- 3 зубці часнику;
- гіркий перець половинка;
- 1 ст. ложка оцту;
- 3 шт лавровий лист;
- 3 горошини духмяного перцю;
- 150 г цукру;
- 2 ст. ложки солі.
Приготування:
Спочатку потрібно помити гарненько бурячок і відварити його до готовності.
Потім потрібно почистити його і натерти на тертці з великими отворами
Після того потрібно натерти цибулю на тертці.
Додайте до цибулі пропущений через прес часник, сіль, цукор, спеції, оцет і перемішайте.
Потім поставте все це на вогник, доведіть суміш до кипіння і проваріть на маленькому вогні 7 хвилин.
Процідіть і додайте маринад до буряка і залиште маринуватися на 12 годин
Розкладіть буряк по стерильним банкам, прикрийте стерильними кришками і простерилізуйте всі ці баночки 10 хвилин.
Потім банки потрібно закрити, перевернути і накрити пледом