Маринуємо курку в кефірі і кладемо на картоплю: вечеря шарами на кілька днів
Кефір є майже ідеальним маринадом для курячої грудки – з ним вона виходить м’яка і соковита. Але якщо курку не просто посмажити, а запекти в духовці на картоплі, то соку буде ще більше. Що найкраще, не потрібно думати про гарнір: за 40 хвилин виходить майже ідеальна страва “два в одному
Спочатку підготуємо курку. Курячі грудки нарізаємо, додаємо дрібно нарізану цибулю і заливаємо рясно кефіром. Додаємо спеції, перемішуємо і залишаємо постояти.
Ріжемо картоплю порівняно тонкими пластинками. Ми взяли не дуже великі бульби, але якщо бульби великі, картоплю можна порізати півкільцями
Наливаємо на дно форми трохи соняшникової або оливкової олії, додаємо картоплю, а потім поверх нього кладемо замариновану курку
Поверх курки прокладаємо помідори і сир. Помідори ріжемо кільцями, а сир трьом на дрібній тертці.
Ставимо в духовку на 40-45 хвилин на 190 градусів. Далі залишається тільки почекати!
Готову страву виходить дуже соковитим, а зверху утворюється приємна скоринка.
Плюс запіканки в тому, що її не обов’язково з’їдати відразу, а можна поставити частину в холодильник. За ніч вона ще більше просочиться соком, а при розігріві назавтра буде соковитою!