Маск знову «відзначився»: автори культового фільму судяться з главою Tesla через ШІ

Політика

Продюсерська компанія Alcon Entertainment, відповідальна за створення фільму «Той, хто біжить по лезу 2049», подала позов проти Ілона Маска і його компанії Tesla. Претензії продюсерів пов’язані з нещодавньою презентацією електромобіля-роботаксі Tesla Cybercab.

Під час івенту використовувалися ілюстрації в стилі «Того, хто біжить по лезу», створені за допомогою генеративних нейромереж. У Tesla зробили це, незважаючи на пряму відмову у співпраці, пише The Verge.

У документах зазначено, що Tesla, її генеральний директор і Warner Bros. Discovery спочатку звернулися за дозволом на використання кадру з фільму для рекламної кампанії Cybercab – повністю автономного таксі. Однак після отримання відмови вони, імовірно, створили і використовували зображення за допомогою ШІ.

Alcon Entertainment пояснює, що відмова була пов’язана з бажанням «дистанціювати фільм від радикальних політичних і соціальних поглядів» Ілона Маска. У компанії також не захотіли асоціюватися з Tesla, бо розглядають можливість співпраці з іншими автомобільними компаніями для просування серіалу «Той, хто біжить по лезу 2099».

Продюсери мають намір отримати від Tesla компенсацію за порушення авторських прав. Розмір компенсації має визначити суд. Також у компанії хочуть, щоб суд заборонив Tesla надалі використовувати подібні АІ-арти для реклами своєї продукції.Американський мільярдер і засновник компанії SpaceX Ілон Маск припустив, що опиниться у в’язниці, якщо на майбутніх виборах кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп програє своїй опонентці від демократів Камалі Гарріс.

Американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія, де влітку на політика скоїли замах. Маск заявив, що республіканець має виграти на виборах, адже його суперники нібито намагаються відібрати в людей свободу слова.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь