Мають все повернути і заплатити стільки ж зверху: Подоляк про покарання для прокурорів-інвалідів

Події України


За його словами, важлива ще й репутаційна відповідальність для посадовців.

У Офісі президента прокоментували скандал з незаконним оформленням інвалідності українськими прокурорами задля отримання величезних виплат. Як заявив радник Офісу президента Михайло Подоляк, якщо держава виявила такий системний конгломерат, де люди заробляли на фіктивній інвалідності, то потрібно їх карати подвійно.

«Мають це повернути і заплатити стільки ж зверху», — наголосив він.

Він нагадав, що структурна вертикаль МСЕК буде скасована, ведуться розслідування по конкретних кримінальних справах. При цьому головне, що будуть проводитись аудити і встановлюватись чи дійсно є інвалідність або її немає. 

«Ми з вами розуміємо, що це фіктивно. Але аудит якраз дозволить ще раз провести комісію, оцінити стан людини і з’ясувати, чи є в неї, як правило друга група (інвалідності — УНІАН), тому що першу групу трошки було б видно»,- зазначив він. 

Після цього, вважає Подоляк, треба щоб держава відпрацювала один простий алгоритм — ці люди мають повернути всі гроші, які вони отримували в рамках фінансування програми за інвалідністю, сплатити штрафи, які б чітко фіксували суму збитку і моральної шкоди, яку вони завдали державі:

Водночас, за його словами, важлива ще й репутаційна відповідальність для посадовців, але з цим питанням складніше.



Джерело

Залишити відповідь