Медики розкрили останню статистику захворюваності на коронавірус у столиці

Політика

У столиці минулого тижня знизився рівень захворюваності на коронавірус, однак лікарі фіксують більше випадків інфікування серед дітей.

Київський міський центр контролю та профілактики хвороб публікує у Facebook статистику за 30 вересня – 6 жовтня. Згідно з нею, всього у Києві було зафіксовано 196 нових випадків захворювання на COVID, 47 з них – у дітей. Також медики зареєстрували два летальних випадки, які виникли внаслідок ускладнень:

«Рівень захворюваності за останній тиждень зменшився у порівнянні з попереднім, але відмічається незначне збільшення захворілих серед дитячого населення. Також спостерігається тенденція до зменшення загальної кількості госпіталізованих осіб», – йдеться у повідомленні.

Від почату року в столиці зафіксували 12 336 хворих на COVID-19. 77 з них померли внаслідок ускладнень, викликаних хворобою.

Нагадаємо, що новий штам Covid XEC вже виявили у жителів 29 країн та 24 американських штатів. За даними ЗМІ, найбільше він поширився у Чехії. Аналітик даних Covid Майк Хані каже, що цей штам є підваріантом Omicron. Він має схожі з іншими варіантами коронавірусу симптоми: температура, біль у горлі та втома.Директор Інституту генетики Університетського коледжу Лондона Франсуа Баллу повідомив, що XEC швидко еволюціонує та вважається більш заразним.

Раніше ми писали, що XEC – підваріант штаму Omicron. У червні його виявили у Великій Британії, США, Данії та кількох інших країнах.

Новий варіант коронавірусу (COVID-19) XEC виявили вже у 27 країнах світу на різних континентах. Є побоювання, що він може стати домінуючим штамом хвороби.

Також нагадаємо, що у столиці України фіксують підвищення захворюваності на COVID-19. За другий тиждень серпня в Києві захворіли 1 283 людини, з них 174 дитини.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь