Метро Токіо вийшло на біржу: деталі

Політика, Світ

Tokyo Metro, оператор токійського метрополітену, залучив близько $2,3 млрд під час найбільшого в Японії первинного публічного розміщення акцій (IPO) за останні шість років.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з інформацією агентства, підписка на IPO була перевищена більш ніж у 15 разів. Багато інвесторів зацікавилися відомим ім’ям компанії та її привабливою дивідендною прибутковістю.

Tokyo Metro оцінив акції в 1200 єн за штуку, після того як продав їх у діапазоні від 1100 до 1200 єн. Очікується, що лістинг на Токійській фондовій біржі відбудеться 23 жовтня.

За даними Bloomberg, це IPO є найбільшим у Японії з моменту лістингу SoftBank Corp. на $21 млрд у грудні 2018 року.Цього року IPO в Японії залучили $1,6 млрд, а лістинг Tokyo Metro в поєднанні з іншими угодами наближає цю цифру до $4,4 млрд, залучених за весь 2023 рік.

Токійський метрополітен, заснований у 2004 році, управляє дев’ятьма лініями поїздів і перевозить у середньому близько 6,52 млн пасажирів на день. Уряду Японії належить 53,42% компанії, а адміністрації метро Токіо – решта 46,58%. Їхній сукупний пакет акцій скоротиться вдвічі після розміщення.

Компанія-оператор метро займається не лише перевезенням пасажирів, а й працює на ринку нерухомості та в роздрібній торгівлі. За минулий фінансовий рік, що закінчився в березні 2024 року, компанія отримала $312 млн чистого прибутку.

Японський уряд планує використати кошти від IPO на погашення облігацій реконструкції, випущених після землетрусу та цунамі 2011 року.

Раніше ми писали, що українські компанії та Японська організація зовнішньої торгівлі (JETRO) домовилися про співпрацю в питаннях розбудови децентралізованої генерації та гуманітарного розмінування.

Також нагадаємо, що новий прем’єр-міністр Японії Шігеру Ішіба заявив, що Токіо продовжить підтримку України та санкційний тиск на рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь