Мій найулюбленіший рецепт тіста для Великодніх пасок, перевірений часом: виходять легкими, пористими і дуже смачними
Мій найулюбленіший рецепт тіста для Великодніх пасок, перевірений часом: виходять легкими, пористими і дуже смачними
Цього рецепта мене навчила моя мама порівняно давно, так як вона сама ним користується вже близько 30 років. Паски виходять легкими, пористими і дуже смачними . Одним словом рецепт перевірений часом.
Приготування:
Отже, спочатку роблю опару. Дріжджі 14 грам ( 2 чайні ложечки ) розпускаю в 375 мілілітрах ( 1/5 склянки ) теплого молока, додаю 1 столову ложку цукру і 5 столових ложок борошна, добре перемішую, ставлю в тепле місце на 20 хвилин для підняття опари. Всього цукру знадобиться 370 грам, а борошна 1 кілограм 200 грам, борошно обов’язково просіюю.
Опара підійшла, перекладаю в миску більше за розміром.
Маргарин 300 грам розтоплюю, додаю в тісто. Він повинен бути кімнатної температури, не гарячий.
Потім яйця 6 штук відокремлюю жовтки від білків. Білки збиваю з рештою цукру, а жовтки додаю в тісто. Так само додаю 0,5 чайної ложки солі, все добре перемішую.
Потім кладу ванільний цукор 15 грам ( ст. ложка ), перемішую.
Після поступово додаю збиті білки з цукром, акуратно перемішую.
Залишається тільки додати, борошно, що залишилася, добре вимісити тісто і прибрати в тепле місце для підйому на 1 -1,5 години
Тісто підійшло
Для начинки використовую родзинки 300 грам, за бажанням можна додати більше. Родзинки заздалегідь помила, висушила
Використовую звичайні паперові форми, вважаю їх найбільш підходящими і зручними. У форми діаметром 14 сантиметрів кладу по 510 грам тіста, в форму діаметром 10 сантиметрів по 180 грам.
Розкладаю родзинки, вмішую їх в тісто.
Далі тісто розкладаю по формах ( форми заздалегідь змастила олією ), ставлю в тепле місце для підйому на 40-60 хвилин. Тісто в формах повинно вийти приблизно 1/3 самої форми
Тісто піднялося, ставлю деко з майбутніми пасочками в розігріту духовку до 160 градусів на 1 годину.
Через час виймаю з духовки, даю охолонути.
А поки готую глазур. Взбиваю три білка до перших білих піків.
Додаю поступово цукор 110 грам і ванільний цукор 8 грам ( чайну ложку ) .
Паски охололи.
Намазую глазур’ю, посипаю посипкою.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!