!Мій соус з кропу завжди закінчується першим на святковому столі. Все тому, що він пасує до будь-якої страви. Ділюся рецептом в коментарях

Суспільство

Цей соус миттєво розлітається зі столу, коли я його ставлю на святкове застілля. Його універсальність у тому, що він ідеально підходить до м’ясних, рибних та овочевих страв. Соус готується буквально за п’ять хвилин. Смак у нього насичений і освіжаючий із легкою кислинкою. Завдяки густій ​​консистенції його можна намазувати на хліб, що теж дуже смачно.

Приготування:

Підготуйте кріп : Ретельно вимийте кріп і видаліть товсті стебла, які будуть надто грубими для соусу. Використовуйте тільки м’які гілочки, наріжте їх і покладіть у чашу блендера.

Цедра лимона : Обережно натріть цедру одного лимона, використовуючи лише жовту верхню частину. Біла частина шкірки може надавати гіркоту, тому її не використовуйте.

Лимонний сік : Видавіть сік із половини лимона і додайте його в кріп.

Олія : Влийте олію оливкову або будь-яке інше масло растить-е, хоча оливкове краще.

Гірчиця : внесіть дижонську гірчицю, яка менш гостра і гірка в порівнянні зі звичайною, і має легку солодкувату нотку. Якщо дижонської немає, можна застосовувати іншу, але не надто гостру.

Часник : Додайте кілька зубчиків часнику до смаку. Часник краще роздавити ножем плоскою стороною і потім очистити від лушпиння.

Змішування : Усі інгредієнти перемішайте у блендері протягом 10 секунд. Сіль та перець додавати не потрібно.

Соус готовий! Він може зберігатись у холодильнику пару днів, тому ви можете приготувати його заздалегідь для святкового столу.

А якщо немає часу, його можна зробити буквально за п’ять хвилин.

Залишити відповідь