Міністр енергетики провів зустріч з американською делегацією

Політика

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з представниками американської делегації акцентував на критичній важливості забезпечення безпеки атомної генерації в умовах тривалої російської агресії.

Про це повідомляє сайт міністерства.

«Атомна генерація України відіграватиме ключову роль у проходженні осінньо-зимового періоду 2024-2025 років», — зазначив Галущенко на зустрічі зі старшим директором з питань клімату та енергетики Ради національної безпеки США Джейкобом Левіним і надзвичайним і повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк.

Міністр підкреслив, що російські атаки на енергетичні об’єкти, зокрема на підстанції, критичні для роботи АЕС, створюють значні ризики ядерної та радіаційної безпеки для всього регіону.

«Пріоритетне значення у цьому контексті мають моніторингові місії МАГАТЕ, які цього тижня продовжили роботу на підстанціях, важливих для безпечної експлуатації українських атомних станцій. Ми очікуємо, що Агентство й надалі продовжуватиме таку роботу», — сказав Галущенко.Під час зустрічі також обговорювали додаткову фінансову підтримку від США для української енергетики, посилення фізичного захисту енергооб’єктів та розвиток потужностей розподіленої генерації.

Міністр наголосив, що українські енергетики успішно реалізували ремонтну кампанію та підготували інфраструктуру до опалювального сезону, незважаючи на постійні обстріли.

Представники США висловили повну підтримку зусиль України щодо забезпечення безпеки атомної енергетики в умовах війни.

Раніше ми писали, що Європейська комісія надає 3 мільйони євро для роботи моніторингових місій МАГАТЕ на атомних електростанціях України. Ці кошти можуть бути використані, зокрема, і для місій на підстанціях, що є критичними для забезпечення роботи АЕС.

Також нагадаємо, що за прогнозами Міжнародного валютного фонду взимку очікується дефіцит електроенергії на рівні 3−4 ГВт. Ризики його збільшення переважають, оскільки продовжуються ракетні обстріли.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь