Міністр фінансів відповів, чи буде в Україні бронювання за гроші

Політика

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що запровадити економічне бронювання в Україні потрібно було давно, проте прийняття такого рішення досі обговорюється через його складність.

Про це Марченко сказав в інтерв’ю LB.ua.

«Коли ви спілкуєтесь із військовими, ви їх ніколи не переконаєте, що це потрібно робити. Ніколи. Вони кажуть: давайте ми теж зараз 35 тисяч заплатимо і підемо трошки відпочинемо. І на це питання я не знаю відповіді. Хоча я розумію прекрасно, що відбувається. Оскільки, умовно кажучи, ми бачимо корупцію в ВЛК, ТЦК, кордони. Люди ж всі розумні», – вказав Марченко.

Своєю чергою міністр зауважив, що бронювання все ж є в Україні, адже наразі вже заброньовано мільйон українців.

«Тому якби це був дійсно прозорий спосіб, коли ти платиш податки, реєструєшся, і це тобі дозволяє як мінімум бути гарантованим, що тебе не спіймають, відразу не «запакують» і не відправлять кудись без твого відома, було б краще. Але дискусія непроста, тому що має поєднуватись з планами мобілізації, з розумінням того, що там відбувається, які є потреби, і чи вони повністю закриті. Наскільки я розумію, вони не повністю закриті, тому питання економічного бронювання досі дискутується», – зауважив політик.Раніше Кабінет міністрів України забронював від мобілізації весь персонал неурядових організацій та підприємств, які мають закордонне фінансування і є критично важливими для функціонування економіки.

Нагадаємо, раніше народний депутат Дмитро Наталуха розповів у інтерв’ю, яким є орієнтовний резерв для мобілізації в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь