Мінкульт хоче, аби національний кешбек українці могли витрачати на книги

Політика

Міністерство культури та інформаційної політики України разом із Українським інститутом книги та Комітетом Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики звернулися до парламенту з пропозицією доповнити програму «Національний кешбек» можливістю купівлі книг.

В Мінкульті підкреслюють, що підтримка українських книгорозповсюджувачів має стати важливою частиною державної політики з підтримки українського культурного продукту.

Відомство нагадало про успіх програми «єПідтримка», яка діяла з грудня 2021 до лютого 2022 року. За цей період майже 9 мільйонів українців витратили 3,4 мільярда гривень, причому значна частина цих коштів пішла на придбання книг.

Раніше ми писали, що до державної програми «Національний кешбек» вже долучилися понад 600 виробників, які зареєстрували в системі 63 000 товарів.

Також нагадаємо, що у застосунку «Дія» стартувало бета-тестування Національного кешбеку, який дозволяє українцям отримувати 10% компенсації за придбання товарів вітчизняного виробництва.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь