Мінкультури: у 2024 році ще два українські елементи можуть включити до Репрезентативного списку ЮНЕСКО

Політика

Міністерство культури та стратегічних комунікацій заявляє, що ще два українські елементи можуть включити до Репрезентативного списку ЮНЕСКО у 2024 році.

Згідно з повідомленням Мінкультури, йдеться про елемент «Українська писанка: традиція і мистецтво», який є першим міжнародним елементом, що об’єднує Україну та Естонію, а також про «Програми з охорони кобзарсько-лірницької традиції».

«Насамперед ми сьогодні хочемо продемонструвати, що українська культура є великою і розмаїтою, її прояви, зокрема у формі нематеріальної культурної спадщини, викликають повагу та гордість, складаючи ті цінності, що є важливими для людства, розкривають творче розмаїття і формують національну ідентичність», – наводить слова заступниці міністра культури Анастасії Бондар пресслужба відомства за результатами круглого столу «Відновлення та стійкість: майбутнє через нематеріальну культурну спадщину».

Читайте також:

Міжнародна організація ЮНЕСКО надасть Україні підтримку у проведенні археологічних досліджень на територіях, постраждалих після руйнування росіянами греблі Каховської гідроелектростанції.Церква Всіх Святих у Києві отримає допомогу від ЮНЕСКО та Японського цільового фонду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь