Міноборони допустило до експлуатації український дрон «Чаклун»

Політика

Міністерство оборони України кодифікувало і допустило до постачання дрон українського виробництва «Чаклун».

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

У відомстві зазначили, що український дрон «Чаклун» збудований за літаковою схемою.

«Дрон досить компактний за розмірами, втім мультифункціональний. Може, зокрема, коригувати вогонь артилерії. Завдяки використанню високотехнологічних матеріалів має стійкість до ворожих засобів радіоелектронної боротьби», – йдеться у повідомленні.

Крім того, цей безпілотний комплекс використовує створений українськими програмістами спеціально для нього софт для управління. У Міноборони додали, що для експлуатації цього дрона погані погодні умови не є стримуючим фактором.Уряд України зробив важливий крок у розвитку безпілотної авіації, запустивши експериментальний проект із сертифікації шкіл операторів БПЛА. Зміни допоможуть встановити чіткі вимоги та уніфікувати навчальний процес для підготовки операторів дронів.

У майбутньому оператори дронів зможуть керувати ними навіть далеко поза зонами бойових дій, такі плани озвучив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Крім того, в Україні ведеться розробка дронів-камікадзе із програмним забезпеченням, яке завдяки штучному інтелекту дозволяє вражати ціль у разі втрати зв’язку з оператором.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь