Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ український металошукач «Хортич-1»

Політика

До експлуатації в силах оборони України допустили імпульсний металошукач «Хортич-1» українського виробництва.

Про це повідомили у Міноборони України.

Металошукач українського виробництва важить трохи більше кілограма та може виявляти вибухові пристрої на глибині понад пів метра із похибкою місцезнаходження центру предмета 5 см.

Він працює при температурі від -20С до +40С і вологості до 95%, має світловий та звуковий індикатори виявлення міни, а повна зарядка потужного літій-іонного акумулятора забезпечує роботу металошукача протягом 6 годин.

«У Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання у війська імпульсний металошукач українського виробництва. Створений українськими інженерами пристрій для пошуку мін та інших вибухонебезпечних предметів отримав назву «Хортич-1»», – заявили в Міноборони України.

Універсальний металошукач виготовили на вітчизняному підприємстві, де розробляли та виробляли аналогічні пристрої для використання у побутових та промислових сферах – для детекторного дослідження грунтів та інших поверхонь на наявність електричних та газових мереж, проведення геодезичних робіт, виконання інших робіт у сфері народного господарства з виявлення металевих об’єктів тощо.

Після початку широкомасштабного вторгнення рф, підприємство-виробник на волонтерських засадах передало всі наявні металошукачі для використання у військах.

Інженери підприємства постійно отримували відгуки щодо практичного використання їх продукції військовими та сформували ключові критерії для розробки універсального армійського металошукача.

Пристрій мав бути легким, надійним у використанні, недорогим, простим в експлуатації та ремонтопридатним у польових умовах.

До цього Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP канадського виробництва.

Також у Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання до лав ЗСУ безпілотний авіаційний комплекс із назвою «Чорна вдова».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь