Міноборони планує перетворити застосунок «Резерв+» на онлайн-ТЦК – Черногоренко

Політика

У Міністерстві оборони планують перетворити застосунок для призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Резерв+» на Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки онлайн. Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, потрібен був час для того, щоб довести правову важливість та необхідність Резерв+ та змінити уявлення про ТЦК. Черногоренко заявила, що за допомогою цього застосунку оновити свої військово-облікові дані змогли 3,2 млн осіб, а зараз у Міноборони є «великий план, як перетворити Резерв+ на онлайн-ТЦК».

Також заступниця міністра розповіла, що незабаром планують додати опцію онлайн-рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у два кліки. Крім того, у роботі три типи відстрочок: для багатодітних батьків, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання. А восени у застосунку можна буде згенерувати направлення на військово-лікарську комісію.

«Думаю, що Резерв+ матиме стабільний приріст кількох мільйонів користувачів. Для застосунку, який лише нещодавно з’явився, 3,2 млн користувачів – значний показник. Щодня ми маємо близько 100 000 активних користувачів», – сказала Черногоренко.

Раніше ми писали, що у застосунку «Резерв+» скоро може з’явитися функція онлайн-рекрутингу. Міністерство оборони планує запустити її восени 2024 року.Також нагадаємо, що Міністерство оборони виявило три фейкові вебзастосунки «Резерв+», які перебували на стадії розроблення. Розпочати розсилання зловмисники не встигли.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь