Місія «Crew-9» прибула на МКС, а SpaceX призупинила польоти через аномалію

Політика

Космічний корабель Crew Dragon, який був відправлений в рамках місії «Crew-9» до Міжнародної космічної станції, пристикувався до МКС.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що саме пристикування корабля з МКС із американським астронавтом NASA Ніком Гейґом та росіянином від Роскомосу Олександром Горбуновим на борту відбулося у понеділок о 00:30 за київським часом.

Люк капсули відкрився ще через близько 1,5 години, і двоє астронавтів змогли увійти до самої космічної станції.

Тим часом компанія SpaceX заявила про виявлення аномалії в процесі приводнення другого ступеню ракети-носія Falcon 9, на якій був запущений Crew Dragon у космос.«Після успішного запуску «Crew-9» другий ступінь Falcon 9 був утилізований в океані, як і планувалося, але він зазнав аномалії при згорянні під час сходу з орбіти. В результаті другий ступінь благополучно приводнився в океані, але за межами своєї визначеної зони. Ми відновимо запуски, коли краще зрозуміємо першопричину цього», — повідомила компанія в дописі у соцмережі X.

Раніше ми писали, що радіохвилі від мережі супутників Starlink, яка дедалі більше зростає, перешкоджають ученим проводити якісні дослідження Всесвіту.

Також нагадаємо, що федеральне управління авіації США (FAA) звинувачує компанію SpaceX у трьох порушеннях правил безпеки під час запусків у 2023 році, за що їй загрожують штрафи на загальну суму $633 009.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь