Міжнародна федерація боротьби послабила санкції проти спортсменів з рф та Білорусі

Політика

Об’єднаний світ боротьби оновив правила участі спортсменів з рф та Білорусі у змаганнях. Тепер їх допускатимуть без прямих доказів підтримки війни, але лише як нейтральних атлетів без національної символіки.

У середу, 25 вересня, об’єднаний світ боротьби (UWW) змінив критерії допуску спортсменів з рф та білорусі. Попри незначні послаблення їх досі не дозволено виступати під прапором своєї країни. Про це пише UWW.

«UWW вирішила оновити критерії участі у змаганнях для борців та допоміжного персоналу з рф та білорусі»  – йдеться в заяві UWW.

Відтепер підставою для недопуску спортсменів до змагань вважатимуть лише докази прямої участі у війні проти України або публічні заяви (у письмовій чи усній формі – ред.) на підтримку війни з боку борців або допоміжного персоналу.

Таким чином атлети з росії та білорусі, які входять до лав Збройних Сил рф, росгвардії та інших силових структур, але не висловились на підтримку війни в Україні матимуть змогу брати участь у міжнародних турнірах.

UWW також перегляне всі випадки відсторонення спортсменів та прийме рішення щодо їх допуску до майбутніх змагань відповідно до нових критеріїв.

Водночас попри послаблення критеріїв допуску, борці з росії та Білорусі мають змагатися лише як нейтральні атлети. Тобто заборона на використання гімну та державної символіки залишається в силі.

Читайте також:

За даними правозахисної організації Global Rights Compliance, більше половини російських і білоруських спортсменів, яким дозволено брати участь в Олімпійських іграх у Парижі, мають зв’язки з військовими чи службами національної безпеки рф або підтримують війну в Україні.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь