Млинці з дірочками на молоці: рецепт приготування
Хто не любить млинці? Ті самі, смачні, пухкі, приємного золотавого кольору, які просто тануть у роті!
Проте якщо ви думаєте, що всі млинці однакові, ви помиляєтеся. Сьогодні ділимося трендом останніх років, а саме – рецептом млинців з дірочками.
Вони мають ніжний, майже непомітний смак молока, дуже м’які та апетитні. А от дірочки – це не просто естетична додатковість, а справжнє диво рецептури. Секрет полягає в техніці приготування.
Млинці з дірочками на молоці: рецепт покроково
Таке тісто не потребує додавання дріжджів, соди чи розпушувача. Дотримуємося рецепта приготування і все вийде красиво та апетитно!
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 1 склянка
- молоко 2,5 % – 1 склянка
- яйця – 3 шт.
- сіль – декілька дрібок
- цукор – 3 ст. л.
- ванілін – дрібка
- олія рафінована – 3 ст. л. +олія для змащення сковороди
- окріп – 1 склянка
Приготування тіста на млинці
- У мисці збиваємо вінчиком яйця з цукром, олією, дрібкою солі та ваніліну.
- Потім вливаємо молоко і гарно перемішуємо.
- Поступово вводимо в тісто просіяне борошно.
- Потім вливаємо, постійно помішуючи, окріп.
- Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин за кімнатної температури.
Як правильно випікати млинці, щоб вийшли апетитні дірочки
Важливо – щоб млинці вийшли з дірочками, нам знадобиться трохи вправності і кілька порад. Для початку важливо тонко змастити сковорідку олією. Зручно це робити за допомогою серветки. Саму сковорідку потрібно дуже гарно нагріти. І нарешті, тісто треба виливати на сковороду швидко і тонким шаром.
- Сковороду гарно розігріваємо, змащуємо олією і виливаємо порцію тіста, рівномірно розподіляючи його по сковороді. Готуємо до золотавого кольору.
- Потім млинець перевертаємо і готуємо ще близько 30-40 секунд.
Млинці з дірочками готові. Веселої Масниці!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos