Млинці з дірочками на молоці: рецепт приготування

Події України

Хто не любить млинці? Ті самі, смачні, пухкі, приємного золотавого кольору, які просто тануть у роті!

Проте якщо ви думаєте, що всі млинці однакові, ви помиляєтеся. Сьогодні ділимося трендом останніх років, а саме – рецептом млинців з дірочками.

Вони мають ніжний, майже непомітний смак молока, дуже м’які та апетитні. А от дірочки – це не просто естетична додатковість, а справжнє диво рецептури. Секрет полягає в техніці приготування.

Млинці з дірочками на молоці: рецепт покроково

Таке тісто не потребує додавання дріжджів, соди чи розпушувача. Дотримуємося рецепта приготування і все вийде красиво та апетитно!

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1 склянка
  • молоко 2,5 % – 1 склянка
  • яйця – 3 шт.
  • сіль – декілька дрібок
  • цукор – 3 ст. л.
  • ванілін – дрібка
  • олія рафінована – 3 ст. л. +олія для змащення сковороди
  • окріп – 1 склянка

Приготування тіста на млинці

  1. У мисці збиваємо вінчиком яйця з цукром, олією, дрібкою солі та ваніліну.
  2. Потім вливаємо молоко і гарно перемішуємо.
  3. Поступово вводимо в тісто просіяне борошно.
  4. Потім вливаємо, постійно помішуючи, окріп.
  5. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 30 хвилин за кімнатної температури.

Як правильно випікати млинці, щоб вийшли апетитні дірочки

Важливо – щоб млинці вийшли з дірочками, нам знадобиться трохи вправності і кілька порад. Для початку важливо тонко змастити сковорідку олією. Зручно це робити за допомогою серветки. Саму сковорідку потрібно дуже гарно нагріти. І нарешті, тісто треба виливати на сковороду швидко і тонким шаром.

  1. Сковороду гарно розігріваємо, змащуємо олією і виливаємо порцію тіста, рівномірно розподіляючи його по сковороді. Готуємо до золотавого кольору.
  2. Потім млинець перевертаємо і готуємо ще близько 30-40 секунд.

Млинці з дірочками готові. Веселої Масниці!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Залишити відповідь