Молдова може отримати від ЄІБ 200 млн євро на відновлення лісів

Політика, Світ

У Молдові готують угоду з Європейським інвестиційним банком на 200 млн євро з метою відновлення та розширення існуючих лісових насаджень.

Про це повідомляє Newsmaker.

Цього тижня парламентська комісія із зовнішньої політики та євроінтеграції затвердила консультативний висновок щодо початку перемовин з ЄІБ з приводу проєкту.

Програма розвитку лісів, під яку Європейський інвестиційний банк готовий надати 200 млн євро, розрахована на 2024-2028 роки.

Вона передбачає інвестиції для покращення управління лісами, вдосконалення нормативно-правової бази, технічного потенціалу.Передбачається відновлення близько 63 тисяч гектарів деградованих земель та лісів.

Кредит може бути надано на термін до 30 років, з пільговим періодом до восьми років.

Угода потребуватиме затвердження у парламенті Молдови.

У національній стратегії «Молдова-2030» прописали мету збільшити площу лісових насаджень з 11% до 15% території країни. Планують висадити 110 тисяч гектарів нового лісу і відновити – 45 тисяч гектарів. Для досягнення цієї мети хочуть залучити близько 740 млн євро.

Нещодавно у Міністерстві довкілля Молдови закликали людей, які мають приватні ділянки, садити там ліси, та обіцяють стимули для тих, хто долучиться до розширення площі лісів.

Читайте також:

Господарський суд Закарпатської області вирішив стягнути з філії «Свалявське лісове господарство» ДСГП «Ліси України» 422 тис грн шкоди, яка була завдана порушенням законодавства про охорону навколишнього середовища.

Вирубка тропічних лісів Амазонії в Бразилії зросла в липні вперше за 15 місяців на тлі страйку екологів.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь