Молдова відкриє лише п’ять дільниць у рф для своїх громадян

Політика, Світ

На президентських виборах 2024 року Молдова відкриє на території росії лише п’ять виборчих дільниць для своїх громадян, які там проживають і захочуть голосувати.

Про це повідомляє Newsmaker.

Центральна виборча комісія Молдови оголосила, що на президентських виборах 20 жовтня у росії для громадян Молдови працюватимуть лише п’ять виборчих дільниць.

«Безпекова ситуація у росії протягом 2024 року суттєво погіршилася. Враховуючи ці ризики, організацію виборів у росії слід проводити з особливою обережністю, а місця для виборчих дільниць обирати з урахуванням рівня безпеки у питанні ППО та підтримання громадського порядку», – зазначили у ЦВК.

Всього Молдова відкриє для своїх громадян за кордоном 234 виборчих дільниці. Найбільше дільниць буде в Італії (60), Німеччині (26) та Франції (20).Ще у серпні у ЦВК казали, що у росії може бути 29 виборчих дільниць.

Нагадаємо, що президентка Молдови Мая Санду записала відеозвернення, у якому пояснила, що громадянам країни необхідно взяти участь у конституційному референдумі про вступ до ЄС у жовтні.

Раніш ми писали, що молдовські правоохоронці після обшуків у парламенті республіки затримали двох осіб у справі про державну зраду.

Ще ми повідомляли, що прикордонники Республіки Молдова не впустили до країни проросійського блогера з Вірменії Міку Бадаляна, який планував запускати в Кишиневі черговий пропагандистський проєкт.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь