МОЗ реформує медкомісії після численних корупційних скандалів

Політика

Міністерство охорони здоров’я отримало понад 3 тисячі скарг на роботу медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Тепер їх планують реформувати.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав у ефірі телемарафону.

Він закликав людей телефонувати на гарячі лінії та повідомляти про порушення в роботі МСЕК, якщо такі є.

За його словами, після отримання скарг у МСЕК відправляють перевірки для того, щоб пересвідчитись, чи скарги підтверджуються.

«Щодо Хмельницької МСЕК, наприклад, одразу за результатами скарг відправили перевірку, і було інформування голови обласної адміністрації, щоб працювали з центральною обласною МСЕК, бо ми бачимо, там були проблеми. От пропрацювали, результат усі бачили», – сказав Ляшко.Також він заявив, що Міністерство охорони здоров’я працює над реформуванням медико-соціальної експертизи.

Зокрема, реформа передбачає «точкові зміни», які повинні спростити процес проходження МСЕК та запобігати маніпуляціям. Також очікується загальна реформа МСЕК, яка передбачає зміну медичної та соціальної частини.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало Тетяну Крупу, керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, за підозрою у незаконному збагаченні. Під час обшуків у неї та її родичів було виявлено майже 6 мільйонів доларів у різних валютах.

Раніше ми писали, що НАЗК провело повну перевірку декларацій жінки і виявили чимало розбіжностей. З цим документом ви можете ознайомитись за посиланням. А до того голова Управління проведення повних перевірок в Національному агентстві з питань запобігання корупції Юлія Кулікова не помітила ознак незаконного збагачення і вказала про це у довідці про повну перевірку жінки.

Тетяна Крупа та її син Олександр займалися штампуванням довідок про інвалідність для чоловіків, які намагались  уникнути військової служби. А коли до них прийшли з обшуками, то жінка намагалася викинути через вікно дві сумки з пів мільйоном доларів, однак зробити їй це не вдалось.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь