МОЗ скасував інвалідності, встановлені скандальною Хмельницькою МСЕК

Політика

Міністерство охорони здоров’я України провело перевірки обґрунтованості рішень про встановлення інвалідності військовозобов’язаним Хмельницькою МСЕК. У результаті експертні рішення у 74 справах були переглянуті і скасовані.

Про це йдеться у відповіді МОЗ на запит Українських Новин. У міністерстві уточнили, що вже опрацьовано понад 18 779 тис. медико-експертних справ Хмельницької МСЕК. У 3 146 справах рішення МСЕК було визнано сумнівними та призначено додаткову експертизу. Після чого експертні рішення у 74 справах були переглянуті і скасовані.

У 38 випадках ІІ група інвалідності скасована і встановлено ІІІ групу інвалідності.

У 36 випадках групу інвалідності було знято.

На теперішній час, проводиться перевірка Хмельницької медикосоціальної експертної комісії правоохоронними органами в рамках кримінального провадження.Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що скликав засідання Ради національної безпеки і оборони та очікує жорстких рішень через зловживання, що відбуваються у медико-соціальних експертних комісіях (МСЕК). Особливо його обурив випадок із прокурорами, які масово отримували інвалідність у Хмельницькій МСЕК.

4 жовтня стало відомо про викриття правоохоронцями керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду, які неймовірно збагатилися на ухилянтях. У матері з сином знайшли майже шість мільйонів доларів США готівкою у різних валютах.

Залишити відповідь