МВФ прогнозує серйозний дефіцит електроенергії в Україні

Політика

За оцінками Міжнародного валютного фонду (МВФ), Україна може стикнутися з дефіцитом електроенергії взимку, який може перевищувати 4 ГВт через триваючі ракетні атаки на енергетичну інфраструктуру.

Ця інформація міститься в оновленому меморандумі МВФ, де також йдеться про те, що існують ризики подальшого погіршення ситуації.

Для подолання цього дефіциту Україна розробила план, що передбачає створення до кінця 2024 року додаткових генеруючих потужностей на 1 ГВт, у тому числі за рахунок газових турбін. Також влада планує збільшити імпорт електроенергії з ЄС на понад 2 ГВт і здійснити ремонт пошкодженого енергетичного обладнання.

Що стосується природного газу, очікується, що основна частина попиту на газ для опалення буде забезпечена внутрішнім видобутком, зокрема компанією Нафтогаз. Однак для покриття залишкових потреб Україна може імпортувати до 3 млрд кубометрів газу.

Раніше ми писали, що виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) затвердила п’ятий перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України, що дозволить країні отримати новий транш обсягом приблизно 1,1 млрд доларів.Також нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує, що світовий борг перевищить 100 трлн доларів до кінця 2024 року, а до кінця десятиліття наблизиться до 100% світового ВВП.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь