МВС підрахувало, скільки нелегальної зброї накопичили українці

Політика

В українців на руках може бути від 2 до 5 мільйонів одиниць незадекларованої зброї – знайденої на місцях боїв або виданої на руки під час війни.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий в етері телемарафону «Єдині Новини».

«Якоїсь спеціальної методики, яка могла б дати відповідь, скільки в громадян України може бути незареєстрованої зброї, немає. Тому встановити певну кількість неможливо. Водночас, за даними наших європейських партнерів, озвучуються цифри від двох до п’яти мільйонів одиниць незареєстрованої зброї, яка може бути на руках у населення», – сказав він.

Нагадаємо, парламент ухвалив законопроєкт №9538, який надає цивільним особам право володіти та використовувати отриману від МВС вогнепальну зброю та боєприпаси для захисту від збройної агресії рф.

Раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявляв, що МВС поки не бачить проблем у тому, що громадяни мають на руках роздану з початку вторгнення рф зброю. Вона в них залишиться до кінця війни.На початку березня 2023 жителям Дніпропетровської області дали 10 днів на те, аби повернути вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, роздані на початку повномасштабного вторгнення.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь