Ми очікуємо на конфіскацію російського літака Ан-124 «Руслан» в Канаді – «Антонов»

Політика

Російський вантажний літак Ан-124 «Руслан», який належить компанії «Волга-Днепр» і був затриманий у Канаді в лютому 2022 року, може бути конфіскований і переданий Україні.

Про це повідомили джерела в АТ «Антонов». Літак застряг на аеродромі після закриття канадського повітряного простору для російських літаків через санкції, запроваджені після початку війни.

Очікується, що процес конфіскації через канадський суд займе приблизно півроку, після чого уряд Канади передасть судно Україні в рамках військової допомоги. Спеціалісти «Антонова» вже інспектували літак і підтвердили його ідеальний технічний стан.

Раніше ми писали, що українська компанія «Антонов» та американський виробник авіаційної техніки «Boeing» підписали попередню угоду щодо співпраці у сфері безпілотних апаратів для посилення української оборонної галузі.

Також нагадаємо, що українські фахівці мають розроблені плани відбудови літака Ан-225 «Мрія», знищеного рашистами в перші дні повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь