«Ми розуміємо, що треба робити». Зеленський прокоментував ситуацію із захистом енергообʼєктів

Політика

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію щодо захисту енергетичних обʼєктів від ворожих атак. За його словами, наразі вже тривають відповідні заходи.

Про це він розповів під час пресконференції для журналістів українських медіа.

«Що стосується захисту, то він різний, різнорівневий. Цим питанням займаються Мінінфраструктури, Міноборони, Укренерго. Зрозуміло, що робити. І ми це робимо. На жаль, не в усій країні ще є світло. Але воно буде», – підкреслив президент.

Водночас Володимир Зеленський не прокоментував ситуацію з руйнуваннями та пошкодженнями енергообʼєктів внаслідок російської атаки 26 серпня.

«Я не дуже люблю енергопіар. І не підтримую, коли ворог знає, яких конкретно пошкоджень він завдав енергосистемі України. Є деталі, які має знати світ. Але в якому стані наші споруди і що ми там робимо – хай це буде в тиші», – сказав президент.Також Зеленський звернув увагу на те, що поки зарано говорити про дипломатичні кроки щодо закінчення війни. Адже останні події демонструють, що «росія не дуже хоче зупинити війну».

«Але ми послідовні. У нас вже був інавгураційний Саміт миру. Надалі будуть зустрічі онлайн і офлайн з цього приводу. Енергетичне питання вже порушено, відповідний документ готується. Він буде погоджений на зустрічі з нашими колегами. Також буде друга зустріч по морю і третя — гуманітарні питання, що стосуються повернення і обміну дітей. Усі ці три пункти будуть опрацьовані і на листопад буде цей документ. Це наше завдання до другого саміту миру», – заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в перший рік повномасштабної війни було прийнято рішення щодо реалізації трьох рівнів фортифікацій для захисту об’єктів енергетики від терористичних обстрілів рф. Один з цих рівнів є експериментальним та дороговартісним.

Залишити відповідь