Миколаїв отримає пожежну машину з острова Мен

Політика

Миколаїв отримає як благодійну допомогу пожежну машину, яка перед цим використовувалася на британському острові Мен, що розташований в Ірландському морі між Британією та Ірландією.

Про це повідомляє BBC.

Про підготовку передачі пожежної машини Миколаєву оголосила благодійна організація Manx Support for Ukraine (MSfU), вона ж буде опікуватися транспортуванням вантажівки.

Кошти на викуп пожежної машини надав анонімний благодійник. Це автомобіль Volvo 1999 року виробництва з резервуарами води і помпами.

Представник організації, ветеран британської армії Джеймс Квінн, який буде водієм вантажівки на її довгому шляху до України, розповів, що її планують «запакувати» медичним обладнанням та спорядженням, що допоможе у роботі українських пожежників.На додачу, MSfU допомагатиме відновлювати постраждалу від обстрілу пожежну частину Миколаєва. Готують допомогу також у вигляді генераторів та обігрівачів.

Раніше організація перегнала в Україну 54 пікапи і цілу вантажівку з медикаментами. Автомобілі переганяли до кордону з Польщею або безпосередньо в Україну 14 водіїв, що мають необхідні ліцензії. Квінн возив в Україну гуманітарну допомогу вже вісім разів.

У червні Кабінет міністрів виділив місцевим бюджетам 1 млрд грн на закупівлю шкільних автобусів. Зазначалося, що пріоритет, як і торік, надається українським виробникам.

Нагадаємо, що російські окупанти вночі на 11 серпня атакували підприємство Херсонелектротрансу, є руйнування.

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області, технічний стан 90% автобусів, які виходять на рейс, є незадовільним.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь