Минулого місяця інфляція в США впала на кілька відсотків

Політика, Світ

Інфляція в США у вересні знизилася до 2,4%, оскільки Федеральна резервна система знову розглядає можливість зниження процентних ставок на своєму засіданні в листопаді.

Про це повідомляє Financial Times.

Цей показник виявився нижчим за серпневе зростання на 2,5% у річному вимірі, але все ж перевищив очікування економістів, які прогнозували 2,3%.

Останній звіт про індекс споживчих цін, що виходить перед президентськими виборами 5 листопада, став шостим місяцем поспіль, коли річні темпи зростання знижуються.

Хоча показники інфляції трохи перевищили ринкові прогнози, інвестори вважають, що це не завадить ФРС знизити процентні ставки наступного місяця.Після публікації даних ринки оцінили ймовірність зниження ставки на чверть відсотка в листопаді приблизно в 90%, у порівнянні з 80% напередодні. Дохідність дворічних казначейських облігацій, чутлива до змін ставок, трохи знизилася до 4,02%.

Раніше ми писали, що у вересні 2024 року інфляція в єврозоні знизилася до 1,8% у річному вираженні, що є найнижчим показником за три роки і вперше опустилася нижче за цільовий рівень Європейського центрального банку (2%) з червня 2021 року.

Також нагадаємо, що Центробанк росії 13 вересня 2024 року всьоме з липня 2023 року підвищив ключову ставку, цього разу на 100 базисних пунктів, довівши її до 19% річних.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь