МЗС назвав, скільки у Польщі проживає українських ухилянтів

Політика

У Польщі зараз перебуває близько 300 тис. громадян України – чоловіків мобілізаційного віку.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час дискусії в рамках ХХ зустрічі Ялтинської Європейської стратегії (YES) у Києві, пише Інтерфакс-Україна.

Очільник зовнішньополітичного відомства наголосив, що Україна і Польща перебувають у тісному діалозі, зокрема, щодо проєкту з підготовки на польській території військового підрозділу, що формуватиметься з українських добровольців (громадян України, які проживають за кордоном).

«І цей проєкт, мені здається, буде дуже важливим із точки зору, зокрема, і посилення нашої обороноздатності. За нашими оцінками, за оцінками української сторони, у Польщі на сьогоднішній день проживає близько трьохсот тисяч громадян – чоловіків мобілізаційного віку. Загалом за кордоном – близько мільйона. І це теж про справедливість», – сказав Сибіга.

Він наголосив, що обов’язок захищати свою Батьківщину стосується всіх громадян, незалежно від місця перебування.Раніше віцепрем’єр Польщі закликав ЄС схвалити видачу Україні ухилянтів. ЄC має ухвалити централізоване рішення про передачу Україні громадян призовного віку.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш заявляв, що Польща готова допомогти Україні повернути на батьківщину чоловіків призовного віку.

Також в МЗС Польщі прокоментували можливість повернення чоловіків призовного віку до України. Для цього Україна повинна сама проявити ініціативу.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь