МЗС України попросив владу Монголії запакувати путіна для передачі в Гаагу

Політика, Світ

Міністерство закордонних справ України нагадало Монголії, що путін – воєнний злочинець, якого чекає трибунал.

Як ідеться на сайті МЗС, міністерство нагадало, що на арешт путіна за підозрою у незаконному примусовому переміщенні українських дітей до рф видали ордер Міжнародним кримінальним судом, юрисдикція якого визнається Монголією.

«Українська сторона сподівається, що Уряд Монголії усвідомлює той факт, що володимир путін є воєнним злочинцем… Закликаємо монгольську владу виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт, та передати Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі», – заявило МЗС.

У відомстві зазначили, що викрадення українських дітей є лише одним із численних злочинів, за які російський диктатор і решта військово-політичного керівництва рф мають постати перед судом.

Нагадаємо, 3 вересня кремлівський ватажок володимир путін планує відвідати Монголію. Країна визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт покидька, та мала б його арештувати.МКС у березні 2023 року видав ордер на арешт путіна за депортації українських дітей. З того часу диктатор уникав відвідин країн, де його можуть арештувати. Зокрема він відмовився брати участь у саміті БРІКС у ПАР в липні 2023 року.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь