МЗС України засудило намір швейцарського кінофестивалю показати російський пропагандистський фільм

Політика, Світ

Міністерство закордонних справ України висловило обурення через рішення швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми документальний фільм «Росіяни на війні».

Про це йдеться в повідомленні МЗС.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати Росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців. Наша дипломатична команда системно та послідовно відстоюватиме ізоляцію агресора в культурній та інших сферах», – зазначено в повідомленні.

У МЗС України  додали, що «російській пропаганді за ширмою культурного продукту – не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках» й наголосили, що рішуче засуджують будь-які спроби дати росії культурну арену, на якій можна відбілити її воєнні злочини, «в той час, коли російські війська продовжують чинити звірства проти українців».У позаконкурсній програмі Венеційського кінофестивалю на початку вересня показали документальний фільм росіянки Анастасії Трофімової «Росіяни на війні» (Russians at war), яким вона, як стверджувала, хоче показати світу, що російські військові, «не звірі, а звичайні люди».

Нагадаємо, раніш, завдяки зусиллям українських дипломатів та активістів канадська компанія TVO, яка фінансувала створення російської стрічки, відмовилася від її підтримки.

Проте Міжнародний кінофестиваль у Торонто все одно планував показувати фільм про «простих росіян на війні».

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь